Tips om je sneakers goed op te bergen en schoon te houden

Sneakers opbergen is een belangrijk onderdeel van het netjes houden. Het vergélen van de zool en het inzakken van de upper is iets dat je echt niet wilt hebben als sneaker-liefhebber. Daarom heeft Customsneaker speciaal voor jou een aantal tips op rij gezet zodat je veilig je sneakers kunt stocken!

  1. Vocht is de grootste vijand. Langdurige blootstelling aan vocht is slecht voor je sneakers Zeker als ze onbeschermd stil liggen! Waarschijnlijk heb je de neiging om de schoenendoos waarin ze geleverd zijn gelijk weg te gooien. Niet doen! Dit is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om je sneakers lang mooi te houden. Stock ze in de originele doos!
  2. De shape behouden. Dit kan met schoenspanners van bijvoorbeeld de Ikea. Iets dat je origineel meekrijgt als je sneakers koopt zijn de papieren propjes (gratis schoenspanners) die in je sneakers zitten Deze zijn ook handig als je je sneakers netjes wil houden. De proppen zorgen ervoor dat de sneakers niet inzakken wanneer ze zijn opgeborgen. De proppen zorgen ervoor dat het model altijd zijn shape houdt.
  3. Maak je sneakers schoon voordat je ze opbergt. Dit kan met een vochtige doek of wanneer ze xtreem vies zijn met KIWI protector. Dit is een belangrijk onderdeel omdat je hiermee voorkomt dat het vuil gaat innestelen. Dus eerst schoonmaken en dan je schoenen opbergen!
  4. Sneakers opbergen op een donkere plek in een kamer waar je de temperatuur kunt regelen. Bij tip 1 hebben we het gehad over vocht. In een garage, schuur of kelder heeft vocht de vrije loop om je sneakers aan te tasten. Onder je bed in de slaapkamer of in je kledingkast zijn perfecte plekken om te je sneakers te stocken.
  5. Vochtvreters zijn zakjes die je product beschermen tegen vocht. Vochtvreters zijn ook voor je sneakers de ideale partner. Maximaal 2 zakjes in de schoenendoos erbij stoppen pakt het laatste beetje vocht hard aan. Je schoenen opbergen zonder vochtvreters kan wel maar voor de echte sneakerfreak zijn ze een must!
  6. Geen schoenendoos meer? Bij de action of de Xenos kun je voor ca 5 euro een plastic box kopen die precies groot genoeg is voor een paar sneakers. Ziet er ook nog eens vet uit!