Sneakers Schoon Maken - 6 Gratis TIPS

Iets te enthousiast geweest op je vorige festival? Je vorige zomer of winter sneakers van vorig jaar uit de kast trekken? Dat festival heeft zijn sporen achtergelaten op jouw sneakers, wat nu?!

Gerelateerde afbeelding

Vrees niet, sneakers schoonmaken is makkelijker dan je denkt! Het sneaker schoonmaak stappenplan van de Sneakerbaron is van toepassing voor elke schoen (behalve Converse all stars, die worden hieronder beschreven)!

Sneakers schoonmaken – Stappenplan

  1. Haal de veters uit je sneakers en probeer het vuil eraf te halen. Deze kan je vervolgens gewoon in een waszakje doen en in de wasmachine stoppen.
  2. Vul je vuile sneakers met kranten. Pas op! Heb je witte, of lichtgekleurde sneakers? Gebruik gewoon oud papier in plaats van krantenpapier! Hiermee voorkom je dat de inkt van de krant gaat afgeven op je sneakers. Tip: WC-papier is ook een goede!
  3. Maak een sopje met lauw water en een mild schoonmaakmiddel zoals afwasmiddel of groene zeep.
  4. Drenk je sneakers in het sopje en gebruik een doek om zo veel mogelijk vuil te verwijderen. Gebruik voor de lastige plekken een tandenborstel. Wil het absoluut niet lukken? Laat je sneakers een uurtje. Hiervoor moet wel het vuil eraf zijn gehaald wat onder je zool zit. Tip: Gebruik een wattenstaafje om in de groeven te poetsen!
  5. De zichtbare rand van je schoenen zijn makkelijk schoon te maken met een middel als CIF in combinatie met een tandenborstel. Pas op! Doe dit alleen voor de zolen en de zijkant van de zolen, want de stof op je sneakers is hier niet sterk genoeg voor!
  6. Droog je sneakers. Bij voorkeur niet in de volle zon! Als je ze goed wil laten drogen kan het een paar dagen duren. Geduld is een schone zaak!

Converse all stars schoonmaken

Gefeliciteerd! Wanneer je all stars hebt kan je deze eenvoudig wassen in de wasmachine! Het is echter wel slim om het grove vuil er van tevoren even af te halen (zie hierboven) en de veters even uit je schoenen te halen.

  1. Stop je all stars in een kussensloop. Je kan eventueel tennisballen/extra handdoeken er bij stoppen zodat je schoenen niet zo tegen de rand van je wasmachine aan bonken.
  2. Het wasprogramma “koud” is goed te gebruiken voor all stars. Zijn je all stars echt ernstig vervuild? Was ze op 30 of 40 graden. Bij warmere temperaturen is het echter wel zo dat je sneakers kunnen verkleuren.
  3. Wanneer het programma klaar is prop je oud papier of WC-papier in je all stars, en laat je ze drogen. Ook hier geldt: Geduld is een schone zaak!

Het wil echt niet lukken…

Wil het echt niet lukken? Helaas, maar dat kan gebeuren. Je schoenen hebben hun beste tijd gehad. Dit is een goede reden voor jou om een paar hippe nieuwe sneakers uit te zoeken!

Klik hier voor alle nieuwe sneakers

Tips of vragen?

Heb je zelf een betere manier van sneakers schoonmaken, zie hier onze post op Facebook en laat je horen!

Vergeet niet dit bericht te delen met je vrienden, die met hetzelfde probleem zitten!