Mogen sneakers in de wasmachine?

Sneakers schoonmaken stap 1
Allereerst haal je de veters uit je sneakers, je kunt de veters en de sneakers los van elkaar in de wasmachine doen. Verwijder de grove stukken modder en vuiligheid van je sneakers, die je gemakkelijk met een borstel weg kunt krijgen. Pak een wattenstaafje of een pen om de stukjes viezigheid uit de groeven van je sneakers te peuteren. Meestal is dit enkel nodig bij de zool van je sneakers maar in enkele gevallen kun je dit ook toepassen bij de bovenkant (upper) van je sneakers.

Sneakers schoonmaken stap 2
Voor de voorbehandeling kun je heel goed een katoenen bal of een bal van watten gebruiken. Giet hier wat Alcohol op en wrijf hiermee zachtjes over het oppervlak van je sneakers voordat je ze in de wasmachine doet. Bij suede sneakers is het erg raadzaam om te deppen in plaats van wrijven om lelijke plekken te voorkomen.

Sneakers wassen stap 3
Als het meest duidelijke vuil van je sneakers is geveegd kun je nu samen met je veters, je sneakers in de wasmachine stoppen. Voeg vervolgens je favoriete wasmiddel erbij. Stel de watertemperatuur in op koud. Dit om het krimpen van je sneakers te voorkomen en om de kleuren goed in tact te houden. Bij warmere temperaturen kunnen de kleuren vervagen.

Let op!
Wanneer je klaar bent met wassen neem je de sneakers uit de wasmachine en leg/ hang je ze op een matig lichte plek. Plaats je sneakers NOOIT in direct zonlicht! Ook dit kan je sneakers doen krimpen en verkleuren. Ook de droger is verboden terrein voor je pas gewassen sneakers. Laat je sneakers rustig opdrogen. Eventueel kun je een schoon wit katoenen handdoekje of wat wit papier losjes in de sneakers stoppen tijdens het drogen, zodat ze de oorspronkelijke vormen behouden en het overtollig water kunnen opnemen. Gebruik hiervoor geen kranten aangezien deze inktvlekken kunnen geven. Kijk niet raar op wanneer je sneakers na 24 uur nog niet helemaal droog zijn. Het kan van uren tot soms wel dagen duren voordat je sneakers weer helemaal droog zijn.

Stop je veters terug in je sneakers en draag ze alsof ze nooit vuil zijn geweest!