Last van blaren aan je voet? Bekijk deze tips!

Blaren zijn een veel voorkomend probleem bij sneaker dragers! Met de volgende “sneaker hack” is dit verleden tijd! Met de Heel lock of ook wel Lace Lock genoemd, zorg je dat jouw sneakers perfect aansluiten waardoor er geen wrijving ontstaat.

Veel sneakers hebben aan het eind van de vetergaatjes nog één laatste gaatje die door vrijwel niemand gebruikt wordt. Op de Nike Air Max vind je deze zeker terug! Guess what! Dat laatste vetergaatje is om een zogenaamde ‘heel lock’ te creëren. De heel- of lace lock zorgt ervoor dat je voet op 1 plek blijft zitten en dus niet gaat sloffen aan de achterkant. En juist dat sloffen creëert de blaren op je hiel.

De heel lock maken;

Stap 1. Veter je schoen tot aan het één na laatste gaatje dicht. Nog ‘geen’ strik maken natuurlijk! Vervolgens pak je het uit-einde van de veter en die draai je terug naar het bovenste gaatje aan dezelfde kant. Van buiten naar binnen. Doe dit ook aan de andere kant.

Stap 2. Kruis de veters van beide kanten naar de andere kant. Als je stap 1 goed hebt uitgevoerd, zou je aan beide kanten van de sneaker een ‘lus’ moeten hebben. Hierna steek je de uit-eindes van de veters door de lusjes.

Stap 3. Trek de veters strak. Je zal direct een groot verschil voelen, de sneaker zit namelijk nu aan de bovenkant een heel stuk strakker. Hierna kan je de sneakers strikken.

De combinatie van de strak getrokken veters en de tong van de sneaker zorgen ervoor dat je voet naar ‘beneden’ wordt gedrukt. Maar niet op een manier dat het vervelend gaat aanvoelen. Wanneer de heel lock wel vervelend aanvoelt, probeer dan de veters iets losser te strikken. Als je het juist hebt uitgevoerd zullen de ‘lace locks’ ook amper te zien zijn.